Gezond afvallen onder professionele begeleiding

Wij als Dr pet willen jou als huisdiereigenaar op maat begeleiden met het afvallen van je huisdier. Krijg antwoord op al jouw vragen, twijfels en maak een plan. Ga aan de slag met onze veterinaire professionals!

Dr pet | Your pet, our passion!

Gezond afvallen onder professionele online begeleiding

Wij van Dr pet willen jou als huisdiereigenaar op maat begeleiden bij het afvallen van je huisdier. Wist jij dat meer dan de helft van de honden en katten in Nederland zwaarlijvig zijn? Bij het op het juiste gewicht krijgen en houden van je hond of kat, komt veel meer bij kijken dan je verwacht. Het gezond laten afvallen van je huisdier is vaak niet zo simpel als minder brokken of tussendoortjes geven. Daarom bieden wij online advies en begeleiding. Bij het afvallen van je huisdier, maar ook bij het gezond aankomen of de groei van je pup of kitten. Afvallen is helaas complexer dan gewoon een beetje minder eten geven aan je hond of kat. Je huisdier zit al snel onder de dagelijkse behoefte aan de voedingsstoffen en/of energie die het echt nodig heeft. En soms zitten er zo veel vet of suikers in de voeding, dat je hond of kat gewoon niet afvalt. Voor jou als baas, die z’n best doet, is dat heel frustrerend. En natuurlijk moet je hond of kat ook gewoon iets lekkers krijgen tussendoor. Het moet wel leuk blijven, toch? Om je daarbij te helpen hebben wij een (online) afvalprogramma (FeedWise). Your pet is worth it!

Eerlijk naar jezelf en je huisdier

Als eigenaar wil je altijd het beste voor je hond of kat, want ze maken onderdeel uit van het gezin. Om te laten zien dat je van ze houdt, geef je ze lekkers, speeltjes en aandacht. Het is natuurlijk ook gezellig om je hond of kat wat lekkers te geven als jij ook aan het eten of snoepen bent. Maar door al dat lekkers wordt je hond of kat wel te zwaar. Dit zorgt, net als bij mensen, voor veel gezondheidsproblemen. Honden of katten met overgewicht krijgen veel eerder diabetes of hart- en vaatziektes. Hun kwaliteit van leven en de levensverwachting neemt hierdoor af. Ook brengt het vaak hoge dierenartskosten met zich mee, wat je niet wilt. Om dit te voorkomen, kan je op de voerinname letten en lekker met je huisdier bewegen. Zo blijft je huisdier, net als wij mensen, netjes op gewicht én stijgt zijn kwaliteit van leven en de levensverwachting. Maar afvallen is voor honden en zeker voor katten niet zo simpel als het lijkt.

Voor jou als betrokken huisdiereigenaar

Ons (online) afvalconsult is bedoeld voor elke eigenaar die in alle eerlijkheid vindt dat zijn hond of kat een echte bourgondiër is en overgewicht heeft. Helemaal als zijn dierenarts zegt dat er echt iets aan het gewicht gedaan moet worden. Maar ook baasjes van volwassen of seniore huisdieren die te mager zijn en pups of kittens die achterblijven in de groei, kunnen gebruikmaken van ons (online) afvalconsult. Een kat laten afvallen is overigens moeilijker dan een hond laten afvallen. Als katteneigenaar moet je nog voorzichtiger zijn. Katten die te snel afvallen, zullen door leververvetting ziek worden. Ons (online) afvalconsult gaat niet alleen over het gewicht van je huisdier. Het gaat ook over wat gezonde voeding en traktaties doen voor jouw hond of kat om gezondheidsproblemen te voorkomen of hier juist hulp bij te krijgen. Het is echt maatwerk op basis van jouw wensen en de gezondheid en levensfase van jouw hond of kat. We starten met een drietal maatwerk consulten van circa 20 tot 15 minuten.

Plan een online consult

Koop hier een pakket van drie afvalconsulten (15 tot 20 minuten videobellen), dan krijg je daarna een automatische uitnodiging om je eerste afspraak online in te plannen.

Your pets are worth it

Je huisdier met een goed gevoel laten afvallen

Om je te helpen en je zekerder te voelen bij het laten afvallen van jouw hond of kat, hebben we het (online) afvalprogramma FeedWise. Mogelijk heb je zelf al geprobeerd je huisdier minder eten te geven, maar valt het nog onvoldoende af. Onze voedingsconsulente (paraveterinair) geeft tijdens dit programma antwoord op al je vragen en tips om je huisdier te laten afvallen. Tijdens de (online) intake kijken we samen of jouw hond of kat te zwaar is. Dit doen we door het bepalen van de Body Condition Score (BCS). Ook maakt het duidelijk hoeveel je hond of kat zou moeten wegen. We beginnen het afvalprogramma met inzichtelijk maken wat jij je hond of kat te eten geeft. Hoeveel gram brokken, natvoer, snoepjes en/of ander lekkers krijgt je hond of kat eigenlijk? Om je huisdier te laten afvallen zonder enorme honger te krijgen, stappen we over naar speciale voeding voor het afvallen. Maar wat is nu de beste dieetvoeding voor jouw kat of hond? Krijgt je huisdier wel voldoende voedingsstoffen binnen tijdens het afvallen? Hoe zorg je dat je hond of kat het dieetvoer wel lust of geen last krijgt van maag- en darmklachten zoals diarree? En maak je niet ongerust – je mag je hond of kat nog steeds gezonde traktaties of smakelijke tussendoortjes geven tijdens het afvallen. Hoe fijn is dat!

Boek een online afvalconsult

Wil je geen begeleiding en probeer je het liever zelf? Dat kan, maar onthoud dat het best lastig en complex is om het juiste gewicht te bepalen en hoeveel je huisdier per week op verantwoorde wijze mag afgevallen. Daarnaast is het lastig om te bepalen welke voeding het meest geschrikt is voor je hond of kat en hoeveel je per dag mag geven. Voor de meest voortkomende algemene vragen over afvallen, verwijzen we je eerst door naar onze adviesrubriek. Wil je hulp op maat, ga dan naar je dierenarts of boek vandaag nog een afvalconsult met een van de professionals van Dr pet. Dit kan online, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze dierenkliniek in Nuland. Alleen zo krijg je een eerlijk antwoord op al je vragen én krijg het gewicht van jouw geliefde huisdier weer onder controle. De meeste eigenaren weten zelf wel dat hun huisdier te dik is. Om je te helpen, hebben wij een afvalprogramma bestaande uit een drietal consulten (20 tot 15 minuten). We geven tijdens dit programma tips om je hond of kat te laten afvallen. In meer dan 80% van de afvaltrajecten voor katten en meer dan 90% voor honden realiseren wij samen met een gemotiveerde eigenaar het ideale streefgewicht.

NULL