Credelio

Ludo

Credelio voor je hond of kat

Credelio is een diergeneesmiddel het internationale farmaceutische bedrijf Elanco. Dit moderne middel (2017) moet door een dierenarts worden voorgeschreven en is dus alleen verkrijgbaar op medisch recept (UDA). Binnen dierenklinieken of dierenartsenpraktijken bestaat hier soms nog onduidelijkheid over.

Credelio wordt gebruikt voor de behandeling van vlooien en teken bij honden en katten. Het bevat de werkzame stof lotilaner. Het is beschikbaar als kauwtablet in zeven verschillende sterktes voor katten (2) en honden (5). Dus heel eenvoudig toe te dienen en de meeste huisdieren vinden het zelfs lekker. De dosis van de tablet is afhankelijk van het gewicht van je huisdier. De kauwtablet wordt toegediend tijdens het eten of in elk geval binnen 30 minuten nadat je hond of kat gegeten heeft. Na toediening werkt het bij honden tegen vlooien binnen 4 uur en teken 48 uur en bij katten 12 uur respectievelijk 24 uur.

Diergeneesmiddel verkrijgbaar op recept

De dierenarts van Dr pet mag Credelio aan je leveren. Wel hebben we hiervoor een recept nodig van je eigen dierenarts als je geen klant bent bij Dierenkliniek Nuland in ‘s-Hertogenbosch. Dus vraag je dierenarts om een recept uit te schrijven en stuur deze naar ons toe via het contactformulier (uploaden) of de e-mail. Voor de meeste dierenartsen is dit geen enkel probleem. Heb je vragen? Bel, whatsapp of e-mail ons dan even tijdens onze openingstijden op werkdagen en we helpen je graag.

Adviezen Dr pet

Wij verwijzen je graag naar onze adviespagina voor het behandelen van vlooien en teken van je hond of kat. Vind je het lastig om een kauwtablet te geven aan jouw huisgenoot? Kijk eens naar onze instructievideo over hoe je een kauwtablet toedient bij je hond of kat op ons gratis YouTube kanaal