Online onafhankelijk voedingsconsult

Goed hondenvoer en kattenvoer is echt maatwerk. Jij wilt toch ook de beste preventieve zorg? Lees ons advies of boek een consult en stel al je vragen.

Dr pet | Your pet, our passion!

Voeding steeds belangrijker voor preventieve zorg huisdier

Jij als eigenaar wilt het beste voor jouw huisdier. Voeding is belangrijk voor de preventieve zorg voor je gezinslid op vier poten. Wij zien dat veel huisdiereigenaren steeds kritischer worden als het gaat over gezonde huisdiervoeding. Heb jij je wel eens afgevraagd wat de kwaliteit is van de voeding die jij geeft en of deze geschikt is voor jouw geliefde huisdier? Betrokken eigenaren stellen steeds meer eisen aan de kwaliteit, herkomst van de grondstoffen en samenstelling van goede voeding. Er is een enorm aanbod van complete honden- of kattenvoeding, waardoor we door de bomen het bos niet meer zien wat het beste is voor jouw hond of kat. Biologische, veganistische en graanvrije producten stijgen in populariteit. Er is een toenemende aversie tegen het gebruik van geur- kleur-, en smaakstoffen. Er is een toenemend besef bij dierenartsen en eigenaren dat goede voeding (ook) een grote rol speelt bij de preventie en het behandelen (therapie) van zieke huisdieren. Betrokken eigenaren vragen zich steeds vaker af of de voeding die ze geven geschikt is voor het dieet en de aandoening van hun huisdier.

Krijgt mijn hond of kat wel de juiste voeding?

Heb jij wel eens moeite gehad met het kiezen van het beste voer voor je huisdier bij de dierenwinkel, dierenspeciaalzaak of online dierenwebshops? Vraag jij je wel eens af of de huidige voeding van je hond of kat wel zo geschikt is? Heb je wel eens goed het label op de verpakking van het voer gelezen en jezelf afgevraagd wat je hier wel en niet mee kan? Wat betekenen de aangegeven ingrediënten nu eigenlijk op het voedingslabel? En wat heeft mijn opgroeiende of seniore hond of kat in deze levensfase nodig? Welke voeding heb ik nodig om mijn huisdier verantwoord te laten afvallen? Wat kan dieetvoeding betekenen voor de ziekte, overgevoeligheid of het gedrag van mijn hond of kat? Als dit vragen zijn die ook bij jou spelen, laat je dan eens voorlichten tijdens een merkonafhankelijk voedingsadvies van professionals met kennis van zaken. Een online onafhankelijk voedingsadvies met behulp van FeedWise kan jou en je hond of kat echt goed helpen.

Onafhankelijk en deskundig voedingsadvies op maat

Wij zien dat de vraag naar onafhankelijk diervoedingsadvies snel toeneemt. Enerzijds omdat de keuze in diervoeding enorm divers is, anderzijds omdat huisdiereigenaren steeds kritischer worden in de voedingskeuzes die ze maken voor hun huisdier. Dit wordt terecht en soms onterecht gesteund dan wel gestuurd door het internet.
Voor een gedegen voedingsadvies ga je naar je eigen dierenarts of dierenkliniek. Maar het is zelfs voor een dierenarts nog best een uitdaging. Het raadplegen van onbetrouwbare bronnen (internet), niet onafhankelijke fabrikant- of leveranciersinformatie of een willekeurige medewerker in een dierspeciaalzaak is vaak niet de oplossing.
Onze dierenarts en paraveterinairen zijn geschoold om jou van goed voedingsadvies te voorzien voor je huisdier. Bovendien maken wij gebruik van een nieuwe wetenschappelijke voedingsapplicatie: FeedWise van Nutrissues. Een nuttige combinatie van onafhankelijke expertise op het gebied van (klinische) diervoeding gecombineerd met een uitgebreide veterinaire achtergrond onder één pet.

Plan een online consult

Koop hier je consult (15 tot 20 minuten videobellen), dan krijg je daarna een automatisch uitnodiging om je afspraak online in te plannen.

Your pets are worth it

Voeding advies met wetenschappelijke applicatie FeedWise

Met FeedWise evalueren we de (commerciële) diervoeding die je hond of kat krijgt aan de hand van ingrediënten en samenstelling. Hierbij wordt rekening gehouden met de levensfase van je hond of kat, eventuele ziektes of aandoeningen en de mate van beweging. In onze voedingsapplicatie FeedWise van Nutrissues voeren we precies in wat jouw hond of kat gemiddeld op een dag te eten krijgt – inclusief tussendoortjes. Op basis van actuele informatie over ras, gewicht en huidige voeding van je hond of kat krijg je in een handomdraai de juiste voedingsopties. FeedWise beschikt namelijk over een up-to-date database met daarin de gegevens van nagenoeg alle veterinaire onderhouds- en dieetvoedingen. We vergelijken alle beschikbare merken honden- en katten voeding om te komen tot de beste voedingsopties voor jouw hond of kat. Daarnaast combineren we verschillende voedingen (bijvoorbeeld natvoer en droogvoer), waar dat nodig is voor het dieet van je hond of kat, of als dat gewenst is door jou als eigenaar. Er is ook een speciale module voor dieren in de groei en dieren die moeten afvallen. Als eigenaar krijg je alle info over het gegeven voedingsadvies direct in pdf en via e-mail. Zo hoef jij niet langer te twijfelen en weet je wat de beste voeding is voor jouw hond of kat. Your pet is worth it!


Boek nu online voedingsconsult

Met behulp van FeedWise geven wij als dierenarts en paraveterinair jou dus een goed onderbouwd en helder voedingsadvies op maat tijdens het online consult van 20 minuten. Wil je geen begeleiding en probeer je het liever zelf? Dat kan, maar onthoudt dat het best lastig en complex is om het juiste gewicht te bepalen en te bepalen hoeveel je huisdier per week op verantwoorde wijze mag afgevallen. Ook is het lastig om te bepalen welke voeding het meest geschikt is voor je hond of kat en hoeveel je ervan moet geven per dag. Voor de meest voortkomende algemene vragen over voeding, verwijzen we je eerst naar onze adviesrubriek. Maar voor echte hulp op maat ga je naar je eigen dierenarts met kennis van voeding of boek je vandaag nog een voedingsconsult met een van de professionals van Dr pet. Dit kunnen online consulten zijn, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze dierenkliniek in Nuland. Alleen zo krijg je een eerlijk antwoord op alle jouw vragen over de juiste voeding die je hond of kat op dit moment nodig heeft. Ik vraag nu een voedingsconsult aan!

NULL