Bravecto

Bennie & Blue

Bravecto voor je hond of kat

Bravecto is een diergeneesmiddel het internationale farmaceutische bedrijf MSD. Dit middel uit 2014 moet door een dierenarts worden voorgeschreven en is dus alleen verkrijgbaar op recept (UDA). Binnen dierenklinieken of dierenartsenpraktijken bestaat hier soms nog onduidelijkheid over.

Bravecto wordt gebruikt voor de behandeling van vlooien en teken bij honden. En voor katten wordt het gebruikt voor de behandeling van vlooien, teken en eventuele meerdere wormen als je kiest voor de Plus variant van de kat. Het bevat de werkzame stof Fluralaner bij de hond & kat en het bevat de werkzame stof Fluralaner en Moxidectine bij de Plus variant van de kat. Het is beschikbaar als kauwtablet voor de hond en als pipet voor de kat. De kauwtablet wordt toegediend tijdens het eten of in elk geval binnen 30 minuten nadat je hond gegeten heeft. De pipet voor de katten pipetteer je op de huid tussen de schouderbladen. Het is werkzaam voor 12 weken

Diergeneesmiddel verkrijgbaar op recept

De dierenarts van Dr pet mag Bravecto aan je leveren. Wel hebben we hiervoor een recept nodig van je eigen dierenarts als je geen klant bent bij Dierenkliniek De Groote Vriend in ‘s-Hertogenbosch. Dus vraag je dierenarts om een recept uit te schrijven en stuur deze naar ons toe via het contactformulier (uploaden) of de e-mail. Voor de meeste dierenartsen is dit geen enkel probleem. Heb je vragen? Bel, whatsapp of e-mail ons dan even tijdens onze openingstijden op werkdagen en we helpen je graag.

Adviezen Dr pet

Wij verwijzen je graag naar onze adviespagina voor het behandelen van vlooien en teken van je hond of kat. Vind je het lastig om een pipet te geven aan jouw huisgenoot? Kijk eens naar onze instructievideo over hoe je een pipet toedien bij je hond of kat op ons gratis YouTube kanaal.