Animal Rescua Canedo (ARC Portugal)

Voor ons is Portugal altijd een geweldig vakantieland: vol goede wijn en port uit Porto, lekker eten aan de kust en cultuur in Lissabon. Maar er is een keerzijde. Er leven daar tot op heden twee miljoen (!) honden op straat. Onder nare omstandigheden moeten zij knokken voor hun dagelijkse portie eten en ze krijgen geen medische zorg. Dit kan toch echt niet meer?  

Onze medewerkster Nina besloot om in de laatste fase van haar opleiding tot paraveterinair naar Portugal te vertrekken en daar de handen uit de mouwen te steken. Mee te buffelen in het castratieproject. Ze heeft meegeholpen vele honderden katers te castreren. Zie hieronder haar filmpje.  

Animal Rescue Canedo is een Portugese stichting die zich inzet voor het dierenwelzijn in Portugal. Een Nederlands/Portugees team runt de hondenopvang in Canedo (Santa Maria da Feira). Naast de opvang en de dagelijkse verzorging van ruim zeventig (!) honden, geven ze voorlichting over dierenwelzijn en castreren jaarlijks zo’n 600 straathonden om de groei van de populatie in de directe omgeving tegen te gaan. 

Mijn droom is nu om daar met mijn hele team naartoe te gaan en ze het geld over te dragen. En wellicht een weekje mee buffelen? Hoe gaaf is dat! Bestel hier je voeding, preventieve middelen en wat je nog meer nodig hebt. Des te beter kunnen wij samen ARC helpen.